24 mei 2019

Kankeronderzoek steunen terwijl u online shopt?

Online een pakje of een pizza bestellen én daarmee kankeronderzoek van GZA Ziekenhuizen steunen? Dat is perfect mogelijk zonder zelfs één euro extra uit te geven. Sinds kort heeft het wetenschappelijk laboratorium van het oncologisch centrum daarvoor een Trooper-pagina aangemaakt.


Hoe werkt het?

Via www.trooper.be/kankeronderzoekantwerpen kunt u op één van de deelnemende webshops een bestelling plaatsen. Een percentage van die bestelling gaat dan rechtstreeks naar de vzw Oncologische Research Antwerpen.

De praktische info en een hulpmiddel om automatisch bestellingen via uw browser te linken aan Trooper vindt u op www.trooper.be.

 

Wat met de opbrengsten?

Het wetenschappelijk laboratorium van het oncologisch centrum van GZA Ziekenhuizen, beter bekend als TCRU (Translational Cancer Research Unit), levert al jaren een belangrijke bijdrage aan het onderzoek naar IBC (inflammatoir borstcarcinoom.) Deze vorm van borstkanker is zeldzaam maar zeer agressief en treedt vooral op bij jonge mensen. De opbrengsten van de Trooper-pagina gaan naar onderzoek rond IBC.

 

IBC

Medewerkers van TCRU en artsen van het oncologisch centrum van GZA Ziekenhuizen staan aan de wieg van zowel de internationale IBC-vereniging als van het pas opgerichte Europese IBC-consortium. Deze samenwerkingen zijn belangrijk omdat IBC een zeldzame vorm van borstkanker is en toonaangevend onderzoek enkel mogelijk is wanneer een voldoende grote groep van patiënten deelneemt aan de studies.

 

Het IBC-onderzoek vergt vaak dure analyses en een team van gedreven onderzoekers. Dat kost vanzelfsprekend veel geld. Naast nationale en internationale onderzoeksubsidies (die vaak slechts tijdelijk zijn) zijn er steeds aanvullende fondsen nodig. Vandaar dat de vzw Oncologische Research Antwerpen in het leven werd geroepen om de werving van fondsen te groeperen.